Ebubekir ŞAHİN
Ebubekir ŞAHİN
RTÜK Başkanı

EPRA Toplantısı

Ebubekir ŞAHİN

Yayıncılık düzenleyici otoritelerin bilgi ve tecrübelerini paylaştığı EPRA’nın 50. Genel Kurul Toplantısı, 23-25 Ekim 2019 tarihlerinde Atina'da, Yunanistan Ulusal Radyo ve Televizyon Konseyinin (NCRT) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Üst Kurulu temsilen RTÜK Başkanı Ebubekir ŞAHİN, Üst Kurul Üyesi Arif FIRTINA katıldı.

RTÜK heyetinde Uluslararası İlişkiler Daire Başkan Yardımcısı Dinser ŞAHİN ve Üst Kurul Uzman Yardımcısı Ege IRAK' da yer aldı.

Heyetin Atina’daki temasları, Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi Burak ÖZÜGERGİN'i ziyaretle başladı. Görüşmede, dünyadaki yayıncılık alanındaki son gelişmeler ele alınarak EPRA Toplantısı hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.

EPRA 50. Genel Kurulu’nun ilk gününde, RTÜK Heyeti, 54. Genel Kurul Toplantısının Türkiye’de yapılması için başvuru gerçekleştirdi. Bu kapsamda, EPRA Yönetim Kurulu, RTÜK'ü temsilen Üst Kurul Başkanı Ebubekir ŞAHİN'e teşekkür ederek söz hakkı verdi. ŞAHİN konuşmasında, EPRA Yönetim Kurulu başta olmak üzere tüm EPRA üyelerine teşekkür ederek 2021 yılının Ekim ayında gerçekleştirilecek EPRA Toplantısına ev sahipliği yapma konusundaki RTÜK'ün arzusunu ifade etti.

Heyet, Atina'da ayrı ayrı Norveç, Yunanistan ve Azerbaycan medya düzenleyici otoriteleri ile de bir araya geldi. Bu doğrultuda, Yunanistan düzenleyici otoritesi ile karşılıklı toplantı yapılması konusunda mutabakata varıldı.

"Çevrimiçi Dünyada Küçüklerin Korunması"

İki genel kurul oturumu ve 3 alt çalışma grubundan oluşan EPRA toplantılarının 1. Genel Kurulu, "Çevrimiçi Dünyada Küçüklerin Korunması" başlığında gerçekleştirildi. Toplantıda çocukların medyanın zararlı etkilerinden korunması konusu masaya yatırıldı. Üyeler, özellikle yeni medya araçlarına maruz kalan çocuk ve gençlerin müstehcenlik, korku ve şiddet unsurlarından korunması hususunda mutabık kaldılar.

Genel Kurul toplantısında EPRA Üyesi ülkeler, çocukların kişisel verilerinin korunması ve ticarete konu olmaması için regülasyon çalışmalarının azami dikkatle gerçekleştirilmesi kararlılıklarını ortaya koydular.

1.oturumu müteakiben çalışma grupları bir araya gelerek, başta "Medya Okuryazarlığı" olmak üzere sektörün diğer önemli konularını müzakere ettiler.

"TV ve İsteğe Bağlı Medya Hizmetlerine Erişimde Güncelleme" 3. Çalışma Grubu toplantısında, engellilerin görsel-işitsel medya hizmetlerine erişiminin artırılması konusu tartışıldı.

2.genel oturumdaysa, "Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi/Machine Learning" sunumları gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 30 Ekim 2019




Haber Fotoğrafları